SOLARSTELL MONTAGE

We krijgen nogal eens vragen over de goede montage van SolarStell, aan de hand van een paar foto’s zetten we dat even op een rij. SolarStell is een fabrikant uit Zwolle van onderconstructies. Bij ons kunt u de onderdelen voor uw installatie bestellen, waarbij u hoogstens de componenten nog op de gewenste afmetingen moet instellen of (draagbalken) moet afzagen.

Hier is de verbinding van de panhaak aan de draagbalk te zien. De balk is voorgegroefd zodat een schroefdraad ontstaat. Met een hex inbus kunt u de bout aandraaien. 

Let er bij de montage op dat de panhaak niet boven de balk uitsteekt, want daar komt het paneel al te liggen.

De easyklem past meteen in de gladde groef aan de bovenzijde. Als de bout wordt ingedraaid, blokkeert deze de weerhaken. Met wat heen en weer duwen is de easyklem ook weer uit de balk te halen, mits de bout niet is aangedraaid. Voor inzet controleren of de bout diep genoeg in de moer zit; die wil bij transport wel eens los trillen en het is jammer als een onderdeeltje op het dak zoek raakt. 

De combinatie van bout met groefmoer dient om de optimizers vast te zetten. (Er bestaan ook nog klemmen die in combinatie met een groefmoer werken. Deze zijn ook te bestellen.). Om een stevige klemkracht te bereiken, is een RVS M8 carosseriering toegevoegd. 

Zet de groefmoer schuin in de groef met het ronde deel omlaag.

Duw de groefmoer recht, het kogeltje aan de onderzijde pakt dan in de groeve in de sleuf. De groefmoer zit nu vast en is met wat kracht nog wat door de sleuf te schuiven.

Plaatsing van M8 1.6 bout met carosserie ring.

Fixatie met optimizer. Deze kan nu vastgezet. De optimizer kan zo zijn restwarmte goed aan de onderconstructie afgeven.