Skip to content

Wij helpen u

Advies

We adviseren graag. Niet alleen vinden we zonne-energie heel erg leuk en vertellen we er heel enthousiast over, maar we vinden het ook belangrijk dat u snapt wat u koopt. Op den duur leert u toch wel hoe een zonnepanelen systeem werkt, maar de aankoopbeslissing moet u zelf maken op grond van correcte informatie.

En soms blijkt dat een installatie met zonnepanelen helemaal niet haalbaar of rendabel voor u is. Daar adviseren wij open en eerlijk in.  

Levering

Rekening houdend met uw wensen, doen wij vooraf altijd een opname (schouw) om de mogelijkheden bij uw ter plaatse te zien. Uitgaande van de NEN1010 normen voor veilige en deugdelijke installatie van zonnepanelen, maken we met u een plan voor de lay out (waar komen de palen, hoeveel en in welke positie), een kabeltraject, plaats van de omvormer en de veiligheidsmaatregelen.

We kiezen kwaliteitsmaterialen die bij uw wensen en situatie passen. Een team van gediplomeerde, vakbekwame mensen komt het installeren. Wij staan er voor in dat er netjes wordt gewerkt en dat alles conform norm en conform uw verwachtingen wordt geïnstalleerd. Waar keuzes zijn, overleggen we altijd met u. Ook na de installatie kunt u bij ons terecht voor uitleg en advies.

(Hulp bij) installatie

Meestal willen onze klanten het geheel aan zonnepanelen, omvormers, .e.d kant-en-klaar geïnstalleerd geleverd krijgen. En dat kan ook. In dat geval worden de meeste systemen (als het weer meewerkt) in een dag geleverd en geplaatst: Bij grote systemen kan het meer dagen duren. We hebben ook klanten die zo handig zijn dat ze het plaatsen zelf kunnen. Dat vinden we prima: Dan maken wij het ontwerp en leveren alles kant en klaar en de klant monteert het op z’n dak.

We kunnen het ook samen bouwen. Of we raden partners aan die kleine stukjes voor hun rekening kunnen nemen zoals het aansluiten op de groepenkast. Dat scheelt in de installatiekosten. Ons advies hierbij is gratis. Zelfbouwers kunnen bij ons professioneel gereedschap lenen tegen een borgsom. 

Service

Normaal gesproken is onderhoud niet nodig. Een vies paneel schoonmaken kan wel (met een zacht sopje en zonder veel te boenen). Maar in de regel spoelt de regen op den duur alle panelen wel schoon. De overige apparatuur, zoals de omvormer, moet niet onder een dikke laag stof verdwijnen. Maar dat spreekt voor zich.

In het algemeen komen storingen bij installaties met zonnepanelen regelmatig voor. De kans dat u bij een systeem een storing krijgt is gemiddeld ongeveer 40% de eerste vijf jaar. Dit betekent dat u ook na aankoop op uw leverancier moet kunnen vertrouwen. Worden defecte onderdelen kosteloos vervangen? Zijn arbeid en voorrijkosten daarbij inbegrepen? Uw ‘goedkoop’ bij installatie kan op lange duur ‘duurkoop’ blijken als de service naderhand duur is. 

Door goed te installeren en kwaliteitsproducten te gebruiken, voorkomen wij al een hoop typische storingen. Als er zich toch een storing voordoet, dan kunt u op ons rekenen. Wij kunnen genoodzaakt zijn om bij storingen kosten in rekening te brengen, maar tot dusver is het bijna steeds gelukt dat te vermijden.

Ook helpen we bij storingen van installaties die door derden geleverd zijn. Het komt regelmatig voor dat leveranciers niet in staat zijn service te verlenen. In dat geval rekenen we doorgaans kosten (die doorgaans ook nog heel schappelijk zijn).

Onze waarden

GEDEGEN & EERLIJK ADVIES

Elke situatie is anders, daarom besteden we veel aandacht aan uw wensen en aan uw situatie. De beste oplossing voor u vergt een grondige inventarisatie: 

  • Welke daken heeft u beschikbaar?
  • Hoe is de stand ten opzichte van de zon?
  • Hoeveel stroom gebruikt u normaal?
  • Wat voor een installatie is er nu aanwezig?
  • Welke energieleverancier heeft u?
  • Mag u eigenlijk wel salderen?
  • Kunt u BTW terugkrijgen
  • Komt u in aanmerking voor subsidies?
  • Etc. 
Soms is de uitkomst dat een installatie met zonnepanelen helemaal niet haalbaar of rendabel voor u is. Daar adviseren wij open en eerlijk in.  

KWALITEIT LEVEREN

Omdat we zelf graag kwaliteit leveren in onze dienstverlening, gebruiken we ook het liefst kwaliteitsproducten. In bepaalde situaties volstaan goedkope panelen, maar vaak is het voor de langere termijn verstandig om degelijke panelen te kiezen. Die hebben een langere levensduur en vaak veel betere garanties.

We werken ook samen met installateurs op wiens vakbekwaamheid echt kunnen vertrouwen.

Het leveren van kwaliteit levert ons tevreden klanten die ons weer aanbevelen bij anderen.

TOCH EEN GOEDE PRIJS

Door onze manier van werken hebben we weinig kosten. We hebben bijvoorbeeld geen dure bedrijfspanden en door de positieve mond-tot-mond reclame zijn onze kosten voor marketing en verkoop erg beperkt. En dat stelt ons in staat om u hoge kwaliteit te bieden tegen een zeer redelijke prijs.

We maken graag kennis met u!

"Goed geholpen en geadviseerd door de verkoper, installatie is goed verlopen en is netjes."

Bron: klantenvertellen.nl