PRIJSVERLAGINGEN

Er zijn interessante prijsverlagingen aangekondigd voor vooral zonnepanelen. De grootste post in een zonnepanelen systeem bestaat uit de panelen zelf dus dit is goed nieuws. Het gaat om procenten en daar komt nog bij dat er een trend is gekeerd.

Vroeger was het zo dat hoe meer stroom het paneel levert per vierkante meter, hoe meer die stroom ook kost per vierkante meter.

Inmiddels is het juist zo dat hoe beter de opbrengst, hoe goedkoper. En daar komt nog bij dat met een goed renderend paneel een kleiner aantal volstaat. Hierdoor zijn minder panelen nodig en nemen de installatie kosten af.

De omvormer wordt hier en daar wel ietsje duurder. Die prijsstijging is te verwaarlozen ten opzichte van de prijsverlagingen.

En hoe komt dat nou?

  • lagere materiaalkosten (grondstoffen zoals metaal, silicium)
  • lagere energiekosten (lage olie- en gasprijs)
  • lagere transportkosten (overaanbod capaciteit en lage energieprijs)
  • Toegenomen concurrentie en uitgebreide capaciteit
  • Verplaatsing van fabrieken naar buiten China, waardoor importtarieven vervallen en nieuwe prijsdruk ontstaat.
  • Kortingen door groei Solar-Systemen.nl

frontier

Voor de klant is dat prima nieuws!

Deze prijsdalingen gelden tot nu toe niet voor dunne film panelen. Ondanks dat deze per paneel een lage prijs kennen, is de totale installatie zo afwijkend dat in heel veel situaties de totale installatie veel aantrekkelijker is indien uitgevoerd met kristallijn panelen (mono of poly) dan met dunne film panelen. Dunne film panelen raden we niet meer aan.

Neem gerust contact met ons op voor advies of een prijsindicatie!

peter@ambagtsheer.eu