Krachtstroom Laadpaal

Wij hebben voor trucks die een krachtstroom aansluiting hebben een krachtstroom voeding ontwikkeld die d.m.v. een app kan worden aan- en afgeschakeld. Deze app rekent ook de betaling van de stroom.

Detail van de IP67 waterdichte CEE stekker

Robuuste krachtstroom voorziening met hot billable schakeling

De laadpaal kan in opvallende (veiligheids)kleuren worden geleverd of in bedrijfskleuren.

Deze oplossing spaart brandstof en lading.

Trucs moeten op diverse plaatsen van (kracht) stroom gebruik kunnen maken. U wilt dit aanbieden maar minimaal uit de kosten komen.

Deze krachtstroom voorziening is robuust en kan meer dan 3x60A aan krachtstroom aanbieden (tot over 40 kW).

Waatuit bestaat de krachtstroom voorziening?

De paal is van staal. Het betonblok (650 kg) komt normaal gesproken onder het plaveisel. De CEE Stekker is IP67 waterdicht. Deze is van het (Duitse) merk Mennekes. De combinatie wordt op verzoek voorzien van passende bekabeling. Normaal gesproken 5x4mm²; dmv een waterdichte lasdoos wordt de paal aangesloten.

In de groepenkast komt een betaalmodule (5 units breed) die door middel van een WIFI verbinding contact met internet maakt. Een WIFI module voor inbouw in de groepenkast is ook leverbaar.

Indicatie van de grootte. De sokkel komt onder het plaveisel. Het laadpunt is dan op ongeveer borsthoogte.

Elke laadpaal krijgt zijn eigen smart-schakelaar en aanvoer kabel vanuit de groepenkast. Dit maakt het mogelijk om alle ICT apparatuur binnen uw gebouw te monteren.

Hoe werkt het?

De chauffeur plaatst zijn voertuig op de goede plek naast de laadpaal.

Op de laadpaal wordt een QR code getoond. Met de app op zijn smartphone, scant de chauffeur de QR code en zet de stroom in werking. Betaling geschiedt via een gekoppelde creditcard of andere betaalmogelijkheid.

De aanbieder van de stroomvoorziening bepaalt de prijs. Het bedrijf dat de betaling en facturatie afhandelt, rekent per transactie €0,08. De betalingen worden maandelijks op uw rekening gestort.

Waarom is het zinvol?

De stroomvoorziening raakt niet op, zoals de tank van een dieselaggegraat (bijv. op een koelwagen). Diesel is voor energie vijf keer duurder dan stroom. Elektrische voeding is veel minder onderhoudsgevoelig dan een dieselmotor. Het is natuurlijk schoner en stiller.

Sokkel 650 kg, stroomaansluiting dmv driefasen grondkabel en lasdoos.

Wat kost het?

De installatie wordt op verzoek en op maat gebouwd en dit gebeurt dus op offerte. Reken voor een complete paal-betaalmodule combinatie op rond €1100. U kunt aan dit indicatieve bedrag geen rechten ontlenen.

Instellen van de betaalmodules gebeurt door ons en eveneens op offerte.

De (grond) bekabeling en de plaatsing zijn daarbij niet inbegrepen. Prijzen excl. BTW. Belangrijk: Uw huisinstallateur moet de plaatsing met passende voorzieningen voorbereiden.

Wat levert het op?

We laten dit zien aan de hand van een rekenvoorbeeld.

Stel een truck staat met een 15kW koeling een weekend lang aan de krachtstroomvoorziening.

Deze gebruikt dan 58 uur x 15 kW = 870 kW. Stroom heeft bij grootverbruikers een kostprijs van rond € 0,10 per kWh. De kostprijs van deze stroom is dan € 87.

De opslag hierop zou bij benadering 3x kunnen zijn. Dit betekent een netto op brengst van 3x €87 = € 261. Haal hier €87 af en de weekendopbrengst is dan €174. De opbrengst op jaarbasis zou dan alleen al in weekends op rond €9000 kunnen uitkomen. Dit bedrag wordt verspreid over de maanden op uw rekening gestort, de gehele afhandeling gebeurt bij het billing bedrijf. Als ook doordeweeks ‘snachts trucks aangesloten zijn (12 uur per nacht) dan stijgt de opbrengst nog met

[261 nachten x 10 uur x 15 kW x €0,20] = € 7830. Een totaal van afgerond rond € 16500

Natuurlijk is het erg rooskleurig om te verwachten dat deze palen zo vol in bedrijf zullen zijn en nu en dan zal onderhoud nodig zijn, ook al zijn de palen robuust. Maar er is weinig fantasie voor nodig om te zien dat deze laadpalen uw bedrijf of voorziening veel kunnen opleveren.

Eigenaren hebben d.m.v. vele mogelijkheden, die naar wens zijn in te stellen:

– Stations activeren in groepen en per standplaats

– Bewaking zoals bij storingen

– Realtime verloop van stroomgebruik en kasstromen

– individuele prijzen bijv. per kWh en per uur te realiseren

– Speciale tarieven voor specifieke klanten (of eigen verbruik) in te stellen

– Rapportage per laadpaal (PDF)

– Lastregeling (stroomtoevoer)

– Rapportages in te stellen in specifieke tijdvakken of andere indelingen.

Ambagtsheer.EU

Houttuinen Noord 39

7325 RE Apeldoorn

+31 (0)55 2000252

peter@ambagtsheer.eu

www.ambagtsheer.eu