Skip to content

Wij helpen u

Advies

We adviseren graag. Niet alleen vinden we zonne-energie heel erg leuk en vertellen we er heel enthousiast over, maar we vinden het ook belangrijk dat u snapt wat u koopt. Op den duur leert u toch wel hoe een zonnepanelen systeem werkt, maar de aankoopbeslissing moet u zelf maken op grond van correcte informatie.

En soms blijkt dat een installatie met zonnepanelen helemaal niet haalbaar of rendabel voor u is. Daar adviseren wij open en eerlijk in.  

Levering

We leveren de installatie met zonnepanelen conform uw wensen. 

(Hulp bij) installatie

Meestal willen onze klanten het geheel aan zonnepanelen, omvormers, .e.d kant-en-klaar geïnstalleerd geleverd krijgen. En dat kan ook. In dat geval worden de meeste systemen (als het weer meewerkt) in een dag geleverd en geplaatst: Bij grote systemen kan het meer dagen duren. We hebben ook klanten die zo handig zijn dat ze het plaatsen zelf kunnen. Dat vinden we prima: Dan maken wij het ontwerp en leveren alles kant en klaar en de klant monteert het op z’n dak.

We kunnen het ook samen bouwen. Of we raden partners aan die kleine stukjes voor hun rekening kunnen nemen zoals het aansluiten op de groepenkast. Dat scheelt in de installatiekosten. Ons advies hierbij is gratis. Zelfbouwers kunnen bij ons professioneel gereedschap lenen tegen een borgsom. 

Service

Normaal gesproken is onderhoud niet nodig. Een vies paneel schoonmaken kan wel (met een zacht sopje en zonder veel te boenen). Maar in de regel spoelt de regen op den duur alle panelen wel schoon. De overige apparatuur, zoals de omvormer, moet niet onder een dikke laag stof verdwijnen. Maar dat spreekt voor zich.

In het algemeen komen storingen bij installaties met zonnepanelen regelmatig voor. De kans dat u bij een systeem een storing krijgt is gemiddeld ongeveer 40% de eerste vijf jaar. Dit betekent dat u ook na aankoop op uw leverancier moet kunnen vertrouwen. Worden defecte onderdelen kosteloos vervangen? Zijn arbeid en voorrijkosten daarbij inbegrepen? Uw ‘goedkoop’ bij installatie kan op lange duur ‘duurkoop’ blijken als de service naderhand duur is. 

Door goed te installeren en kwaliteitsproducten te gebruiken, voorkomen wij al een hoop typische storingen. Als er zich toch een storing voordoet, dan kunt u op ons rekenen. Wij kunnen genoodzaakt zijn om bij storingen kosten in rekening te brengen, maar tot dusver is het bijna steeds gelukt dat te vermijden.

Ook helpen we bij storingen van installaties die door derden geleverd zijn. Het komt regelmatig voor dat leveranciers niet in staat zijn service te verlenen. In dat geval rekenen we doorgaans kosten (die doorgaans ook nog heel schappelijk zijn).

"Goed geholpen en geadviseerd door de verkoper, installatie is goed verlopen en is netjes."

Bron: klantenvertellen.nl