Steeds voordeliger!

Zonnepanelen worden steeds voordeliger. Jaarlijks dalen de prijzen niet alleen, de prestaties nemen ook voortdurend toe. Slechts twee jaar geleden was een paneel van 270 Wp doorsnee en was een zwart paneel van 280 Wp een luxe. Nu is zwart 300 Wp doorsnee en is ultrazwart 320 (en meer) het mooiste paneel. Het aanbod van 72 cels panelen dat boven 330 Wp levert is ook gegroeid. Er is keuze en het wordt steeds mooier. 

Er is ook keuze tussen de zeer voordelige Chinese panelen, de iets robuustere panelen uit andere Aziatische landen of de panelen uit de EU, doorgaans nog wat degelijker en veelal met betere garantie.

Er is keuze uit Chinese merken zoals Phono, JA Solar of Trina. Uit Vietnam komt Boviet en er zijn ook fabrieken van Canadian Solar (een Chinees bedrijf) in Vietnam. Qcells, in weerwil van de ‘Engineered in Germany’ affiches, worden in het Verre Oosten geproduceerd (een Koreaans bedrijf). Panelen van LG en Panasonic worden niet in Vietnam of China maar wel in het Verre Oosten geproduceerd (Taiwan, Japan en Filippijnen). 

In Europa worden ook panelen gemaakt, bijvoorbeeld Solvis (Kroatië), Termicol (Spanje) en Aleo (BRD). Tevens hebben diverse buitenlandse maatschappijen productie in Europa zoals Hanergy (dunne film, in een overgenomen Duitse fabriek), Denim, Panasonic en BenQ  (assemblage in de EU). Deze Europese producten zijn wat duurder in aanschaf, maar veelal degelijker gebouwd en panelen zoals Panasonic (25 jaar) en AUO/BenQ (15 jaar) geven prima garantie. 

Er is wat te kiezen. De opbrengst stijgt, de kosten dalen. 

Kijk eens rond op de sites van de importeurs en groothandels naar uw keuze:

Home

http://solarclarity.nl 

Zonnepanelen IndakSysteem op basis van Steeldeck

Indaksystemen zijn er op basis van kunststof cassettes zoals GSE en Easyroof. Maar er is een ander, beter alternatief dat nog minder kost ook.

Een indaksysteem houdt in dat panelen niet dmv balken boven op de panelen komen te liggen (met 6 cm tussenruimte); de dakpannen worden weggehaald of weggelaten en daarvoor in de plaats komen ‘cassettes’ van harde (iets buigzame) kunststof waarin de panelen komen. een afwateringssysteem zorgt dat het waterdicht is.

Maar als in plaats van die cassettes steeldeck (‘damwand’) dakbedekking wordt gebruikt, zijn daarop voordelige rails te krijgen. Het voordeel van steeldeck: Duurzaam, sterk, volledig waterdicht, beter ventilerend, brandwerend en betaalbaarder. Een van onze klanten heeft samen met zijn aannemer dit concept wel heel succesvol toegepast. Oordeel zelf.

Wat ons betreft, een dikke 10 verdiend met deze prachtige uitvoering. Gefeliciteerd!

De gebruikte panelen zijn AUO / BenQ SunBravo 320 Wp mono in combinatie met SolarEdge optimizers en omvormer.

Een offerte voor zonnepanelen aanvragen.

Vraag met deze link direct, vrijblijvend en gemakkelijk een offerte aan.

Op basis van een google earth opname kunnen we een prijsindicatie geven, als die u aanstaat komen we langs voor een schouw (= ter plekke opmeten). Want het is altijd maatwerk, een standaard offerte bestaat niet. 

Wilt u meteen een meer passende prijsopgaaf? Dan hebben we informatie nodig over uw situatie: Hoeveel stroom u per jaar wilt opwekken, ligging, grootte en dakbedekking, misschien heeft u voorkeuren zoals kleur (de meeste mensen kiezen zwart) of herkomst van de panelen en omvormer. 

We staan ook klaar voor zelfbouwers en we leveren aan klanten in heel Europa.

Stuur snel een email of bel ons, dan gaan we meteen voor u aan de slag!  055-2000252 / mobiel 0651448832 of mail peter@ambagtsheer.eu

Prijsverlagingen

Er zijn interessante prijsverlagingen aangekondigd voor vooral zonnepanelen. De grootste post in een zonnepanelen systeem bestaat uit de panelen zelf dus dit is goed nieuws. Het gaat om procenten en daar komt nog bij dat er een trend is gekeerd.

Vroeger was het zo dat hoe meer stroom het paneel levert per vierkante meter, hoe meer die stroom ook kost per vierkante meter.

Inmiddels is het juist zo dat hoe beter de opbrengst, hoe goedkoper. En daar komt nog bij dat met een goed renderend paneel een kleiner aantal volstaat. Hierdoor zijn minder panelen nodig en nemen de installatie kosten af.

De omvormer wordt hier en daar wel ietsje duurder. Die prijsstijging is te verwaarlozen ten opzichte van de prijsverlagingen.

En hoe komt dat nou?

  • lagere materiaalkosten (grondstoffen zoals metaal, silicium)
  • lagere energiekosten (lage olie- en gasprijs)
  • lagere transportkosten (overaanbod capaciteit en lage energieprijs)
  • Toegenomen concurrentie en uitgebreide capaciteit
  • Verplaatsing van fabrieken naar buiten China, waardoor importtarieven vervallen en nieuwe prijsdruk ontstaat.
  • Kortingen door groei Solar-Systemen.nl

frontier

Voor de klant is dat prima nieuws!

Deze prijsdalingen gelden tot nu toe niet voor dunne film panelen. Ondanks dat deze per paneel een lage prijs kennen, is de totale installatie zo afwijkend dat in heel veel situaties de totale installatie veel aantrekkelijker is indien uitgevoerd met kristallijn panelen (mono of poly) dan met dunne film panelen. Dunne film panelen raden we niet meer aan.

Neem gerust contact met ons op voor advies of een prijsindicatie!

peter@ambagtsheer.eu